fbpx

CÓRRER ES DE VALENTS! - Club Delfos

CÓRRER ES DE VALENTS!

En el dia mundial de Runner volem dir-vos que! CÓRRERES DE VALENTS!

L’objectiu d’aquest post és oferir-vos consells per a millorar el rendiment dels runners dins del nostre gimnàs o bé a les meravelloses instal·lacions exteriors del nostre Club!

Entrenament en la cinta

La cinta de córrer suposa un exercici cardiovascular i muscular complet i perfecte per a mantenir-se en forma, perdre pes o millorar el rendiment. Augmenta la força de les cames i el metabolisme, facilita la crema de calories, la capacitat respiratòria, i beneficia tot el teu organisme, no només les cames. Existeix la possibilitat d’utilitzar-la com a mitjà d’escalfament previ a un altre esport o com a activitat principal seguint un pla determinat. L’entrenament en la cinta resulta adequada per a tots, ja que permet ajustar l’entrenament a l’estat físic i capacitats de cada usuari.

Les diferents posicions i velocitats ajuden a variar la freqüència cardíaca durant l’entrenament. Pots personalitzar el teu exercici segons els objectius que estiguis buscant. També entren en joc les múltiples combinacions d’intensitats que ofereix la màquina en forma de programes. En general, tots són més divertits i eficaços que la carrera contínua constant.

ADAPTA EL TEU ENTRENAMENT

Has de tenir clar a quin nivell et trobes per a poder planificar el teu entrenament i per això et recomanem que consultis als nostres tècnics, un cop ells et facin unes pautes cal tenir en compte:

  1. Iniciació: el volum d’entrenament serà en base del teu estat inicial, basant-se en petites sessions de diferents intervals de temps. L’entrenament combinarà estones caminant amb estones corrent per a anar adaptant el cos a l’activitat física.
  2. Millora de la forma física: la gent que ja ha pres el costum de fer exercici setmanal en la cinta i vol millorar la seva forma física i / o aprimar i cremar greix corporal, haurà d’augmentar les seves sessions d’entrenament, sempre guiant-se amb les seves sensacions.
  3. Avançat: aquí estan tots aquells corredors que volen anar més enllà que aconseguir una millora estètica i de la forma física general. Els objectius d’aquest grup són els de preparar-se per a una carrera popular o superar marques personals. És necessari un entrenament cardiovascular intens, en aquest cas és millor consultar a un professional.

I si prefereixes córrer al voltant de les nostres instal·lacions a l’aire lliure…

1. FES-TE UN EXAMEN MÈDIC que t’asseguri que no tindràs problemes a l’entrenar i en el futur.

2. VISITA EL PODÒLEG, utilitzar un bon calçat és primordial per a evitar lesions.

3. MENJA BÉ, És important incloure aliments antioxidants (vitamina C i E, betacarotè i fitosterols presents en fruites i verdures) per a evitar lesions per sobrecàrrega i / o sobre entrenament. Si necessites ajuda amb l’alimentació, adreça’t a la recepció del Club i pregunta pel servei de dietètica.

4. ESCALFA I TIRA, L’escalfament t’ajudarà a rendir millor durant l’entrenament i evitar possibles lesions. Comença amb 10 minuts de carrera suau seguits de petits estiraments. En acabar, fes estiraments per a relaxar la musculatura.

5. PLANIFICA L’ENTRENAMENT Ha de ser adequat i adaptat per a tu segons els teus objectius i característiques personals.

6. Si et canses, REDUEIX EL RITME Vol dir que no hi ha una adaptació del cos a l’entrenament i hauràs de reduir el nombre de sèries. En cas de trobar-te bé, no has d’augmentar-ho.

7. BEU I MENJA MENTRE entrenes. Beu cada 10′-15′ (sense necessitat de tenir set!). Pren begudes amb sals per a realitzar aquesta rehidratació necessària (begudes isotòniques). Enmig de cada sessió pren un plàtan i en acabar una barreta energètica.

8. DIES DE REPÒS, A ratlla!! Súper importants perquè el cos assimili l’entrenament i permeti recuperar el to i elasticitat muscular.

9. COMPLETA A la SALA DE FITNESS Per a realitzar una tonificació general del cos, especialment estiraments i abdominals, ja que t’ajudarà a millorar el rendiment i sobretot a reduir la possibilitat de sofrir les temudes lesions.

10. VIGILA LA POSTURA Quan corris no tanquis els punys, has de portar les mans lleugerament buides. Quant al cos, es tracta de mantenir-lo estirat per a respirar amb més facilitat i córrer amb menys esforç. Evita mirar-te els peus.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *